Chit Chat

Monday, 12 August 2013

cerita dihari raya




salam sumer pembaca yg ade..
ewahhh.. cm hape jerkk.. hee

kali nie nak ceta hah..
raya taun nie ade yg best.. ade yg tak bestnya..
walau ape pon.. ttp bersyukur dapat beraya..

nak ceta yg mana dulu ye..
yang best ke tak best. hurmmm..
mood thinking jap..

 kita ceta sal yg tak best dulu lahh..
yang tak syok raya taun nie..
first beraya dalam keadaan badan
yang tidak sihat..
demam, selsema n batok menjadi punca utama
second.. badan2 mudah jadi lemah..

 seb bek dapat bertahan lagi raya taun nie..
seb bek lagi.. takde kejadian pengsan2 bagai..
cuma gelap mata jer terkadang tue
tp a few minute jer.. 

sakit2 pon snap gambr ttp ade..
tp tak bnyak sgt gmbr raya tp
ok lahhh

gmbr raya still ade.. :)

tuhhh dia.. posing maut den habaq kat hampa sumer..
ahaksss.. takleh blahh..
snap2 ajer.. heee :p

tue dalam2 demam plus selsema smpat lagi 
snap gmbar..
yg lagi dasyat siap jadi model coklat HACKS
sbb batok teruk sgt.. :'(

yg tak best lagi... first raya ase sebak 
plus menangis..
ingatkan arwah atok (chek)
dan arwah maklong..

pergi kubur chek ngn maklong
mmg tak tau nak ckap ape..
speechless habis..
sayu sgt dengan suasana
yang hening..

kami satu family bacakan surah yassin
kpda chek ngn maklong..
berharap agar roh mereka
ditempatkan dikalangan orang yg beriman..
aminnn.. raballaminn...

siyes sedey sangat kehilangan
insan yg terlalu den sayangi..
lau chek dan maklong ade.. 
konpem raya lagi meriah..

chek mesti bagi duet raya banyak2 kat den..
cucu kesyangan lah katakan.. hohoho
asal raya jerr..
mesti balik kg plok dia..
taun nie plok nenek (mok) 
jer kuat2.. lepaskan rindu kat chek.
really miss him..
------------------------------------------------------------------------------
ceta yg best lakkk..
ape dia ye?? hurmmm
pikir2 balik.. ade ke??
ade kot..
tp nape ade KOT
aisehhh... >_<

terasa diri happy sbb 
dapat melihat sahabat
yg bersekolah menamatkan zaman bujangnye..
siyes rase happy untuk dia..

tak sngka tol.. dah selamat mnjadi 
isteri owang..sungguh terharu..

kami berteman dari sekolah dan kiniku melihat kau sebagai seowang isteri :)
 yg lagi happy coz dapat buat rumah terbuka
walaupon badan penat hiler..
takyah ckap lah kan..
lau ngemas umah.. masak smpai tak tdo..
siyes tingtong jap tp sbr jer
sbb nak jugak buat open house 
demi jumpa sanak saudara..
shabat handai..

sempat snap wif bestfrend forever.. ni pon tak cukup korum ag.. :p

 ini lah kesah dihari raya aku yang tak seberapa
happy2 jugak.. badan still tak sihat lagi..
sbr jerlah..

sampai sini saja cerita raya 
yang tak seberapa nak raya.

~baju jubah dan peplum biru menjadi tema ~